סוגי סלטים בקייטרינג חלבי

0
2159

בבחירת מנות לקייטרינג סלטים מהווים תמיד חלק חשוב. אין זה משנה מהו סוג הקייטרינג: קייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי, סלטים יהיו חלק מהתפריט. סלט יכול להשמע מנה מעט יומיומית, אך אין זה מחוייב המציאות. ישנו מגוון רחב מאוד של סלטים הכוללים מרכיבים שונים ומגוונים.

מלבד היותו של הסלט תוספת למנה העיקרית או מנה ראשונה, ישנם אורחים אשר בשבילם הסלטים הם המנה העיקרית (או לכל הפחות חלק ממנה בצירוף מאפים, פשטידות פסטות וכו'). אורחים אלו יכולים להיות צמחוניים, אנשים שאינם מאוהבי הבשר או כאלו שמעדיפים ארוחה קלה מסיבה זו או אחרת.

להלן רשימה קצרה של מספר סלטים פופולאריים:

  • סלט ניסואז – זהו סלט צרפתי פופולארי המכיל שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, צלפים, ביצים קשות, עגבניות, בצל, זיתים, אנשובי, לימון, מלח ופלפל. במתכונתו המקורית, לא נהוג להוסיף לסלט זה ירקות מבושלים, אך כיום ניתן למצוא אותו גם בשילוב שעועית ירוקה ותפוחי אדמה. ניתן לשלב סלט זה הן בתפריט קייטרינג חלבי והן בקיטריינג בשרי.
  • סלט טאבולה – סלט טאבולה הוא מאכל ים תיכוני המכיל בורגול, בצל, עגבניות, נענע, עשבי תיבול, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. הסלט הומצא בלבנון ובסוריה, שם הוא נפוץ במיוחד. סלט הטבולה, או כפי שהוא מכונה לעיתים – סלט בורגול, הוא סלט נפוץ מאוד בארץ אשר מוגש לרוב במסעדות מזרחיות לפני המנה העיקרית. ניתן לשלב סלט זה גם בתפריט של קייטרינג חלבי וגם בקייטרינג בשרי.
  • סלט קפרזה – סלט איטלקי המורכב מירקות וגבינה. סלט זה נחשב פשוט יחסית, כיוון שהוא מורכב מפרוסות עגבניה, מוצרלה ובזיליקום. ניתן להוסיף לסלט פרוסות בצל דקות ולבל במלח, פלפל ושמן זית. כיוון שסלט זה משלב ברובו גבינה, לא ניתן לשלבו בקייטרינג בשרי, אך הוא בהחלט מתאים לתפריט של קייטרינג חלבי.
  • סלט קיסר – מכונה גם סלט סיזר, הוא סלט איטלקי אשר נפוץ בכל העולם. מרכיבי הסלט הם חסה ערבית, קרוטונים, שום, לימון, שמן זית, גבינת פרמזן וביצה טרייה. כיום נהוג לותר על שילוב ביציים בשל החשש לסלמונלה. בארצות שונות יש המוסיפים לסלט המקורי גם חרדל, אבוקדו, עגבנייה, אנשובי ואף בשר עוף או פירות ים. במתכונתו המקורית, סלט קיסר מתאים רק לתפריט של קייטרינג חלבי בשל השימוש בגבינת פרמזן.
  • סלט ולדורף – סלט לא שגרתי זה נוצר בניו יורק והוא מכיל תפוחים, סלרי ומיונז. בהמשך הוסיפו למתכון המקורי גם אגוזי מלך ואננס. נהוג להגיש סלט זה על מצע של עלי חסה טריים. כיוון שסלט זה אינו משלב גבינות, ניתן להשתמש בו גם בתפריט של קייטרינג חלבי וגם אצל קייטרינג בשרי.
  • סלט יווני – מקורו של סלט זה הוא כמובן ביוון, ומרכיביו העיקריים הם עגבניות, מלפפון, בצל, גמבות, זיתים וגבינת פטה מלוחה. הרוטב עשוי לרוב משמן זית, מיץ לימון ואורגנו. הסלט פופולרי מאוד בישראל וניתן למצוא אותו בתפריטים של מסעדות ובתי קפה לרוב. במתכונתו המקורית, לא כולל הסלט חסה, ונהוג לפרוס את מרכיבי הסלט לחתיכות גדולות וגסות. כיוון שסלט זה מכיל גבינה, ניתן לשלבו רק בתפריט של קייטרינג חלבי.
  • צזיקי – הוא סלט יוגורט ומלפפונים קר שמקורו ביוון. מרכיבי הסלט הם יוגרוט, מלפפונים חתוכים דק או מגורדים בפומפיה, שמיר, מלח, שום ושמן זית. בשל מרקמו הדליל, ניתן להגיש את הצזיקי כמרק קר למנה ראשונה, כמטבל, ממרח או תוספת למנה עיקרית. כיוון שסלט זה מבוסס בעיקרו על יוגורט, הוא מתאים עד מאוד לשילוב בתפריט של קייטרינג חלבי.
  • סלט ערבי – או סלט ישראלי, הוא סלט קלאסי המורכב בבסיסו ממלפפון ועגבניות חתוכים דק-דק, בתיבול מלח ושמן זית. למרכיבים הבסיסיים ניתן להוסיף גמבה, צנונית, גזר, פטרוזיליה ובצל יבש. הסלט נפוץ בכל המזרח התיכון. סלט זה מוכר ואהוב על כולם ולכן ניתן לשלב אותו גם בתפריט קייטרינג חלבי עם תוספות גבינה שונות, וגם בתפריט קייטרינג בשרי כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here