גלוטן הוא אחד המפסידים הגדולים של המאה האחרונה, משיא גדולתו לאורך שנות ההיסטוריה הוא הורד בבושת פנים למקומות הנמוכים ביותר בעולם התזונה, מבוזה ומושפל. האם גלוטן הוא אכן מוצר גרוע כל כך? תלוי את מי שואלים, אבל אין חולק על כך שבין אם זה נעשה בצדק או שלא בצדק- הגלוטן סובל כיום מיחסי ציבור גרועים. הבעיה העיקרית אינה בגלוטן עצמו, שהוא בסך הכל חלבון תמים וחסר רגשות, כי אם בנו עצמנו, שכאשר מחליטים לגזור על עצמנו התנזרות מגלוטן גוזרים על עצמנו בזאת לא מעט טרחה ובמרבית המקרים גם רעב כבד. האם מתכונים בריאים חייבים להיות נטולי גלוטן? וכיצד ניתן לשבוע מארוחה שאין בה אפילו שמץ של גלוטן? מתי מומלץ לצרוך גלוטן בכל זאת ואיך עושים זאת בלי לפגוע בגופנו?
מה משביע אותנו
לא בטוח שדווקא הגלוטן עצמו הוא האחראי על תחושת השובע, זוהי אולי שאלה למדענים וחוקרי החומר והשפעותיו, אבל גם אם לא, אין ספק שכל המאכלים המשביעים מכילים באופן כזה או אחר כמות נכבדה של גלוטן, הרי הוא נמצא בכל קמח כמעט. זוהי הסיבה שפעמים רבות אנשים שצורכים גלוטן ומעוניינים להתחיל להימנע ממנו ולהוציא אותו מן התפריט חוששים מרעבון תמידי שילווה אותם מכאן והלאה. התשובה הטובה ביותר לכך היא העובדה שהמדע העכשווי מציע מגוון עשיר של קמחים נטולי גלוטן ועוד שורה ארוכה של מוצרים ללא גלוטן הניתנים לאכילה מהירה, שאפשר לקבל מהם את תחושת השובע הרגילה והמוכרת. נכון, טעמם אינו זהה לשל לחם לבן ואפילו לא לטעמו של לחם מקמח מלא או שאר קמחים בריאותיים, אבל אתם לא תישארו רעבים חלילה. בנוסף, חשוב בהחלט לבסס את התזונה נטולת הגלוטן על תוספות שונות המזינות ומעלות ערכים חיוניים כמו קטניות, פירות וירקות מגוונים בצבעיהם וכל מה שמותר.
מכינים בבית
איך מכינים בבית אוכל ללא גלוטן? זה בהחלט דורש מכם להכיר את החנויות הייעודיות למזון ללא גלוטן, ולדאוג שתמיד יהיה בבית מלאי של צמחי מאכל, פירות וירקות, שיכולים להוות תחליפים שווים לגלוטן, כמובן שאתם זקוקים גם לעושר מתכונים חדשים שמתאימים לאורח חייכם החדש, וזה בסדר גמור אם ייקח לכם זמן למצוא את הטובים ביותר מבין השלל שמסתובב ברשת, גם באתר שלנו ברי פרי הכנו לכם כמה שווים במיוחד, וכמובן- אוצר ענק של ממתקי בריאות צמחוניים שישמחו את ליבכם גם בלי גלוטן.